INSPIRATIE

Patsers

Controlecentrum

LOCATIE

CONTROLECENTRUM

Denk aan beton, neon, schermen, donker. In de ideale wereld zijn de schermen en het hoofdscherm waar ze samen op volgen ons keylight. Ons hoofdlicht. De ruimte moet uitstralen dat het gebouwd is met een reden, the war on drugs, en dat er geld, véél geld in en achter the war on drugs zit. Strak, donker, een beetje typisch.

TOONT de intentie

WANORDELIJK GEBRUIK

Maar daar tegenstaande vind ik dat we ook mogen tonen dat they for real zijn. Niet te proper, niet te afgelijnd. Het is wel zo gebouwd, maar de mensen die er werken zijn zodanig gefixed op hun job, op catching hun bad guys, die zijn niet bezig met waar ze hun laptop zetten, afval in de juiste emmer te gooien, … dat mag er zeker ook zijn zoals hieronder? Het leeft, het is geen spaceship.

BREKEN MET HET TYPISCHE BLAUW?

KLEUR

Daarnaast vind ik ook dat we moeten proberen een beetje af te stappen van het typische blauwe kleurgebruik, en eventueel iets mogen proberen dat echt een dreigend, maar toch gecontroleerd gevoel uitstraalt, zie voorbeelden hieronder.

ENKEL QUA TEXTUUR EN LICHT

REFERENTIE

Als laatste nog wat voorbeelden van een ruimte die ik op m’n vorige productie helpen ontwerpen heb. Was hier een zeer klassieke interrogation room hoor, maar misschien dat de texturen en het soort licht een referentie kunnen zijn.

ART DIRECTOR

GLAS

De politie decors zullen gekenmerkt worden door strakke lijnen, veel glas, beton en/of staal. Deze materialen benadrukken de zakelijke en nuchtere sfeer van politiewerk. Het gebruik van glas kan reflecties creëren die de transparantie en surveillance benadrukken, terwijl beton en staal de indruk van robuustheid en autoriteit versterken.